Winkelmandje

Bier en spijs: combineer onze bieren met de lekkerste gerechten!

twee uzzewuzze glazen die een proost uitbrengen

De beste drank voor bij het eten is bier, je hebt namelijk zoet, zuur én bitter. Om jullie hiermee kennis te laten maken heeft onze brouwer Bart van Rijn die ook chef-kok is, wat mooie gerechten voor jullie uitgeschreven. Zo nu en dan zullen wij op deze pagina wat nieuwe gerechten toevoegen en deze ook delen via onze sociale kanalen, sla deze pagina dus op als bladwijzer en volg onze sociale kanalen om niks te missen.

Bouillabaisse x Pannekoek
Voor 4 personen

Ingrediënten voor de soep
• 750 gram kreeftenschalen
• 0,5 bol knoflook
• 60 gram tomatenpuree
• 15 ml Pernod
• 25 ml witte wijn
• 200 gram venkel
• 1.5 liter kippenbouillon
• 50 gram room
• Vulling soep: Fruit de Mer of Hollandse garnalen

Ingrediënten voor de Rouille en croutons
• 1 teen knoflook
• 1 dooier
• snufje saffraan
• mespunt Cayenne of halve rode peper
• 4 sneetjes brood (zuurdesem)
• beetje melk
• 250 ml olijfolie

Ingrediënt om het af te maken
• 4 Pannekoek (Tripel)

Bereidingswijze soep
Bak de kreeftenschalen in de olijfolie en voeg hier de halve bol knoflook aan toe. Wanneer de kreeftenschalen goed oranje van kleur zijn voeg je de tomatenpuree toe. Laat dit kort op staan. Blus het geheel af met 15 ml Pernod en 25 ml witte wijn en reduceer dit tot ¾. Voeg vervolgens de fijngesneden venkel en de 1,5 liter kippenbouillon toe (of 1,5 liter water met een bouillonblokje). Breng het geheel aan de kook en laat dit maximaal 15 minuten koken. Zeef en kook met room tot gewenste smaak.

Bereidingswijze Rouille
Als je een beetje lui bent dan koop je je Rouille bij de lokale visboer, die heeft dat meestal wel. Maar wil je het écht lekker maken dan doe je het natuurlijk zelf!

Laat twee sneetjes (oud) brood (bij voorkeur zuurdesem) in een bodempje met melk weken. Voeg de knoflook, de dooier, een snufje saffraan, een mespuntje Cayennepeper (of halve rode peper) en het brood uitgeknepen, toe in de keukenmachine. Voeg hier langzaam 250 ml olijfolie aan toe totdat er een dikke saus ontstaat. Maak deze op smaak met beetje peper en zout.

Bereidingswijze croutons
Snijd wat brood in plakjes en haal het door de olie. Bak deze verder af in de oven op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn.

Het bord opmaken
Voeg de fruit de mer, de stukjes vis en de garnalen samen in het bord tot een klein hoopje. Doe de rouille op de croutons. Schenk de soep langs de rand in het bord en garneer met wat peper ringetjes, rode ui en venkel. Leg als laatste de croutons in de soep.

Zo, je bent er nu bijna klaar voor! Alleen nog een koude Tripel Pannekoek erbij en dan kun je genieten van de mooie smaakcombinatie met de Bouillabaisse.

Cheesesteak sandwich x Tarrefie
Voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 rode ui
• azijn
• 1 bosui
• 1 komkommer
• 2 tomaten
• 1 potje jalapeños
• 700 gram bavette
• 1 groot zuurdesem
• 150 gram blauwe kaas
• 2 pakjes cheddar of cheddar van de kaasboer
• mayonaise
• 4 Tarrefie (witbier)

Bereidingswijze
Neem een rode ui en snijd deze aan fijne halve ringen en leg dit in een bodempje van azijn. Snijd vervolgens wat bosui, komkommer en tomaat in plakjes en lek wat jalapeños uit.

Bestrooi de bavette goed met peper en zout. Grill deze vervolgens kort op de BBQ en leg hem daarna apart om te rusten. Wanneer de bavette is afgekoeld en lang genoeg heeft gerust, snijd je hem in dunne plakjes.

Pak nu een groot zuurdesem brood en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg het onderste gedeelte met de bavette en leg daarop op de stukjes blauwe kaas en de Cheddar. Grill de onder- en bovenkant van het brood af in de oven. Beleg met deze met de komkommer, tomaat, bosui, zoetzure ui en jalapeños. De liefhebber kan er ook nog wat mayonaise overheen doen.

Pak er een paar koude Tarrefies bij en laat het smaken!

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste bieren, webshopacties, nieuws & events.

We respecteren je privacy!